woensdag 19 juni 2013

Filmkunde: gratis online cursussen

Als je in films geïnteresseerd bent en je interesse gaat iets verder dan het opsommen van een omgevallen kaartenbak, dan houd je je al snel bezig met filmkunde.Op dat gebied is er op het wereld wijde web wel het een en ander te beleven. Maar om voorbij het niveau van de gemiddelde recensie te komen, moet je wel even zoeken. Sinds kort heb ik een account bij Coursera:
Coursera is an education company that partners with the top universities and organizations in the world to offer courses online for anyone to take, for free. Our technology enables our partners to teach millions of students rather than hundreds.
Coursera organiseert MOOCs (Massive Open Online Courses), waarbij duizenden, tienduizenden studenten van over de hele wereld tegelijkertijd dezelfde cursus volgen. Hartstikke leuk. En gratis.

En er zijn geregeld cursussen op het gebied van filmkunde. Het beste is om de categorie Music, Film and Audio te volgen, maar onder Humanities en Arts wil soms ook nog wel eens iets verstopt zitten.

Veel cursussen worden herhaald, dus niet getreurd als je er een gemist hebt.

Waar kun je je nu voor inschrijven:
The Camera Never Lies (University of London)
The Language of Hollywood: Storytelling, Sound, and Color (Wesleyan University)
Scandinavian Film and Television (Universiteit van Kopenhagen)

Plaatjes
Via Memegenerator.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten